Polychrome House by YSG.STUDIO – InteriorZine


To completely transform the dysfunctional split two-storey, two-bed room, two-bathroom dwelling into a three-bedroom and toilet residence with and built-in indoor/outside retreat space and larger sized residing region.

polychrome house ystudio 1

polychrome house ystudio 11

The household was intended in the 1960’s by Payne & Hunt Architects and retained its initial problem: uncovered brick and enough mission brown painted timber. While the brickwork continues to be a celebrated textural element, the household blossoms into an energetic design playground bursting with colour as a reflection of the owners’ motivation to ‘joyful living.’

polychrome house ystudio 9

An original rabbit warren-like floorplan sees a relocation of the kitchen from upstairs to the ground ground (a third guest bedroom, loft with research and ensuite replaces it). Rejecting a conventional format, a custom made brick plinth delineates the new kitchen from the dwelling location. This addition dually serves as an open up liquor display.

polychrome house ystudio 14

The removal of the present rear façade and realigning it with the storey above expands the lounge area’s footprint. Daring insane paving now connects the internal and external residing areas. Flat bars change enclosing picket balustrades on the staircase, although bathroom partitions are divided by colourful timber dowels to different mattress from bathtub, even more extending the spatial parameters of the rooms whilst enabling ample normal mild to movement freely.

polychrome house ystudio 7

Colour plays a pivotal position with contrasting quiet and daring schemes. Warm shades of white, mushroom pinks – which includes the stairway foremost to the first ground – and black are the foundation neutral shades holding all the things collectively to make harmony, whilst the brighter and deeper shades draw focus to the residing areas and modular hero décor products. Regional business, Lymesmith, produced a color palette to complement the uncovered brick walls working with bold tones on the bordering surfaces, culminating with a mural on the bricks themselves instantly at the rear of the new fireplace chosen for its vintage enchantment.

polychrome house ystudio 5

The summary artwork was encouraged by aerial photographs of the property’s coastal place. It simultaneously animates the region and offers a refreshing choice to installing a substantial wall-mounted Tv set monitor, whilst complementing the new paving with its angular type. Bold tonal highlights include the mustard yellow-tinted open up pantry joinery, blue integrated fridge cabinets and the terracotta backdrop to the kitchen. Curved seating in just this place contains a white brick plinth equipped with plum-hued seating cushions.

polychrome house ystudio 15

Iconic modular mid-century furniture complements the original establish of the sixties. The outcome is a generously playful and welcoming ‘shelter for living’ inside of an Australian landscape which firmly rejects basing neutral style strategies on bland notions of resale value. This is an ‘all in’ motivation to self expression as the property wholeheartedly embraces a fearless adore of color.

polychrome house ystudio 8

Architects: YSG.STUDIO Spot : 200 m² Year : 2018 Pictures :Prue Ruscoe

polychrome house ystudio 12

polychrome house ystudio 6

polychrome house ystudio 13

polychrome house ystudio 4



Source connection